Следвайте Гласове в ТелеграмУкраинските сили извън наскоро превзетия Авдеевка са превъзхождани

...
Следвайте Гласове в ТелеграмУкраинските сили извън наскоро превзетия Авдеевка са превъзхождани
Коментари Харесай

Бизнес инсайдер: Украинската армия не е изградила отбранителни линии в ключов сектор на фронта, ситуацията е критична

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Украинските сили отвън неотдавна завладения Авдеевка са превъзхождани с въоръжение, има дефицит на сериозни доставки и се бият против съветско нахлуване от отбранителни позиции, които надалеч не са добре укрепени, написа Business Insider.

Погрешни стъпки в планирането и разнообразни пропуски накараха Украйна да пропусне опцията да построи отбранителни линии в този основен бранш на фронта, което значи, че украинската войска в този момент би трябвало да го направи, до момента в който отблъсква съветските офанзиви, което доста затруднява ЗСУ.

Сателитните изображения на украинските позиции демонстрират какъв брой базови са в действителност тези отбранителни линии. Украйна не е обърнала задоволително внимание на този проблем, а също така ѝ липсва съоръжение и работна ръка. Строителството е изостанало, има липса на инженерни подразделения.

„ Качеството на тези отбранителни линии не e задоволително положително, с цел да се опълчи на солидните булдозерни тактики на съветските сили “, сподели Сергей Храбски, пенсиониран полковник от украинската войска, пред The ​​New York Times.

Той казlа, че Украйна не е сложила достатъчeн акцент върху построяването на отбрана, само че също по този начин проблем са и дефицитът на работна ръка и съоръжение. Строителството е изостанало. " Имаме липса на инженерни подразделения. И даже тези, които имаме, нямат нужното съоръжение ", сподели той.

Украинската войска стартира процеса на обмисляне на отбранителни укрепления покрай Авдиевка единствено преди три месеца, само че има стеснен прогрес, заяви The Times. Украйна е построила много съществени траншеи, само че не доста други.

Украинската войска стартира процеса на обмисляне на отбранителни укрепления покрай Авдеевка единствено преди три месеца, само че има стеснен прогрес. А самият град, за който месеци наред се водеха яростни боеве, попадна под съветски надзор.

За съпоставяне, Русия стартира да възнамерява своята отбранителна тактика в Южна Украйна повече от шест месеца преди контранастъплението на Украйна, укрепвайки позициите си с голям брой трудности. Тази тактичност в последна сметка се оказа печеливша за съветските окупатори, тъй като украинската контраатака през 2023 година не докара до резултат.

Военни специалисти показват, че обстановката на фронта е сериозна за Украйна най-много поради неналичието на снаряди и оръжия. Освен това Киев към момента не е приел по този начин значимия закон за мобилизацията, въпреки че по разнообразни оценки страната има потенциал да активизира на доктрина 5 милиона мъже. Армията изиска най-малко още 500 000 бойци на фронта.

Инфо: businessinsider.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР